Praktijk voor natuurgeneeswijze, balans & bewustzijn  
           Marion Vreugdenhil

Cirkels, workshops & more

Vind je het leuk om Reiki te leren, om energie te geven en een spiritueel pad te (gaan) lopen? Ik organiseer diverse soorten cursussen. Wil je je bewust worden van en je innerlijke, vrouwelijke energie vergroten? Of wil je meer verbinding met de aarde en op spiritueel gebied meeleven met de seizoenen? Bezoek dan een van mijn vrouwencirkels. Ik laat mij inspireren door o.m. de natuur, het jaarritme, de maan(stand), moederaarde en de verhoogde energie van de aarde. In elke cirkel is er een geleide meditatie, iets creatiefs, informatie over de maan of de jaarperiode, wordt er een orakelkaart getrokken en is er kruidenthee met iets lekkers. Ik organiseer deze cirkels - en in het voorjaar kruidenworkshops - in en rond mijn huis en tuin aan de Nieuwlandsedijk (bij Slag Vlugtenburg) in 's-Gravenzande. 

Zomer agenda:

Eindelijk is de zomer begonnen! Het is niet alleen zonnig en warm geworden, maar we hebben ook de zomer zonnewende gevierd en op 20 juni is de zomer officieel begonnen. Wel hebben we in de lente veel zon gemist en snakken we allemaal naar meer zon, warme dagen en zwoele nachten. De natuur is gelukkig nu wel op zijn mooist: alle bomen zijn frisgroen in blad, planten bloeien in prachtige kleuren, het gras wuift in de wind en vogels voeden hun jongen. Zoveel moois valt te ontdekken als we naar buiten gaan en de tijd nemen om te zien, ruiken, proeven en genieten. Langzaam gaan de nachten weer lengen en worden de dagen korter, maar eerst is er nog de zomevakantie. Dan begint in augustus ook de oogstperiode. Geniet van de zon, vrije dagen en de andere omgeving! Wil je nog Reiki leren of uitwisselen of deelnemen aan een cirkel? Kun jij wel wat extra energie, inspiratie of ontspanning gebruiken deze zomer? Of wil je uit je hoofd komen? Boek dan een behandeling of check dan de agenda:

 • Data cursussen & workshops:  
 • 1 augustus GEEN strandmeditatie
 • 6 augustus Reiki 1 met Joyce en Marion
 • 8 augustus Leeuwenpoortcirkel
 • 16 augustus: Reiki Share (uitwisselen)
 • 30-8 t/m 1-9 Reveal & Renew (Kundalini Reiki) Retreat in Zeeland met Joyce, Maartje en Marion
 • 5 september: Gratis lichtmeditatie strand Vlugtenburg. Thema: Christusbewustzijn 
 • 12 september Reiki 1 cursus met Joyce en Marion
 • 20 september: Reiki 2 cursus

Kundalini Reik 1, 2 en 3 met Joyce en Marion

Kundalini Reiki is een krachtige, eenvoudige, helende energie die net wat dieper en verder gaat dan gewone Reiki. Daarnaast stimuleert Kundalini Reiki de spirituele ontwikkeling en de verbinding met je hogere zelf. Werk je met Reiki of een andere helende energie en heb je al verscheiden stappen op je spirituele ontwikkeling gezet, dan is Kundalini Reiki een waardevolle aanvulling. Heb je die ervaring niet, dan adviseren wij om eerst gewone Reiki cursus te doen. Tijdens de cursus krijg je de inwijdingen 1 en 2  in een veilige setting, je oefent op elkaar en er wordt aandacht besteed aan therapeutische vaardigheden. Hierna kun je jezelf en anderen (handson en op afstand) behandelen met Kundalini Reiki. Kundalini Reiki 3 krijg je na minimaal 2 weken ervaren en integreren via een Chi-bal. De kosten zijn 199,- (basisinkomen) of 222,- (modaal of hoger inkomen). De cursus is inclusief digitale manual, thee en lekkers en duurt is van 9.15 tot en met 13.15 uur, maar soms is er ook een middagcursus van 13.00-17.00 uur. Joyce en Marion zijn beide Kundalini Reikimaster Teachers en zij vormen een sterk duo. 
Reiki 1 en 2 met Joyce Huis

Reiki is een kosmische, healende energie die via handoplegging op het lichaam gegeven wordt. Het stimuleert het zelfhelend vermogen van de behandelde persoon en werkt heerlijk ontspannend en verlicht pijn. Na Reiki 1 kun je jezelf en anderen handson Reiki energie geven.  Marion ondersteunt deze cursussen om jou te helpen met je therapeutische vaardigheden. Wil je je verder verdiepen in deze helende universele energie? Dan kun je na Reiki 1 meedoen met de (dag)cursus Reiki 2 (incl. inwijding. Na deze cursus kun je zelfs op afstand mensen en dingen behandelen. In de cursus wordt ook stil gestaan bij hoe af te schermen en krijg je informatie over de Reiki symbolen en de 7 chakra’s. De Reiki cursussen worden gegeven door Reikimaster Joyce Huis. De cursus kosten 166 voor reiki 1 en 188,- voor Reiki 2 en dat is inclusief thee, versnaperingen, soep, Manual en certificaat.

Leeuwenpoort cirkel (ook voor mannen) 8 augustus
Op 8-8 om half 8 (19.30 u) start de leeuwenpoortcirkel in mijn tuin bij strand Vlugtenburg. Om 8 (20.00) uur geef ik een meditatie, daarna lopen we om de beurt door een virtuele leeuwenpoort en op het einde van de avond trekken we nog een affirmatiekaart. De leeuwenpoort valt op de magische datum 8-8 in het sterrenbeeld Leeuw. De zon Sirius wordt van oudsher aan de leeuwen-poort gekoppeld. Sirius wordt gezien als de spirituele zon die onze ziel (ons goddelijke kern) verlicht, ons kracht geeft en ons hart opent. De bijzondere bloesemremedie Lion (Platbos) ondersteunt dit proces Vind op deze zomeravond de moed, zon en kracht van de leeuw in jezelf. Het is inclusief kruidenthee, vlierbloesembloesem siroop en wat lekkers. Jouw bijdrage is 22,-

Soort bijeenkomst: cirkel, meditatie of workshop

 • Tijd: 10.00, 14.00 of 19.30 uur en afsluiting rond 12.15, 16.15 of 21.45 uur
 • Plaats: Start in de Tuinkamer van de Nieuwlandsedijk 35 in ‘s-Gravenzande
 • Kosten: vanaf  20,- en te betalen na aanmelding (krijg je een mail met extra info over)
 • Aanmelding graag per mail: o.v.v. datum & tijd naar marionvreugdenhil@gmail.com

Vrouwencirkels, Zen aan Zeedagen en kruidenworkshops om zelf te boeken:

Een vrouwencirkel of natuurceremonie, maar ook een VIP Zen aan Zeedag kun je samen met vriendinnen of zussen boeken. Een cirkel past in het seizoen en voor een VIP-dag werk ik samen met yogi en collega's. Je krijgt koffie, kruidenthee, sap, iets lekkers erbij en workshops en/of massages naar keuze. De kosten liggen tussen de 20,-pp  voor een vrouwencirkel tot ca 200,- voor een VIP-dag en is o.m. afhankelijk van de groepsgrootte (2 - 10).