Praktijk voor natuurgeneeswijze, balans & bewustzijn  
           Marion Vreugdenhil

Cirkels, workshops & more

Vind je het leuk om Reiki te leren, om energie te geven en een spiritueel pad te (gaan) lopen? Ik organiseer diverse soorten cursussen. Wil je je bewust worden van en je innerlijke, vrouwelijke energie vergroten? Of wil je meer verbinding met de aarde en op spiritueel gebied meeleven met de seizoenen? Bezoek dan een van mijn vrouwencirkels. Ik laat mij inspireren door o.m. de natuur, het jaarritme, de maan(stand), moederaarde en de verhoogde energie van de aarde. In elke cirkel is er een geleide meditatie, iets creatiefs, informatie over de maan of de jaarperiode, wordt er een orakelkaart getrokken en is er kruidenthee met iets lekkers. Ik organiseer deze cirkels - en in het voorjaar kruidenworkshops - in en rond mijn huis en tuin aan de Nieuwlandsedijk (bij Slag Vlugtenburg) in 's-Gravenzande. Ook organiseer ik Zen aan Zeedagen (Yoga, ijsbad & cacao, zie de Zenpagina).

Winter agenda:

De zon schijnt,  in mijn tuin bloeien de primula's, viooltjes en lijkt het wel lente. Toch zijn de luchten en het land nog vaak nat, grauw en grijs. Dat hoort bij de winter, maar we gaan richting de lente. Voel jij het al een beetje kriebelen? In februari lijkt alles langzaam te ontwaken uit de winterslaap. We hebben de winterslaap gebruikt om innerlijke ons leven en leefstijl te overdenken. We kunnen van daaruit positieve of nieuwe plannen te maken voor het nieuwe jaar en deze te doorvoelen. Ook opruimen en reinigen van huis, tuin, lichaam en geest hoort daarbij om ruimte te maken voor het nieuwe. 

Deze winter zijn er in mijn praktijk leuke, rustige en verdiepende activiteiten als Reiki te doen en in de lente komen er weer kruidenworkshops aan. Natuurlijk kun je ook gratis meedoen met de lichtmeditatie op strand Vlugtenburg (elke 1e donderdag van de maand; in de winter om 19.30 uur en in de lente om 20.00 uur). 

 • Data cursussen & workshops:  
 • 5 april Reiki 2 Cursus met Joyce
 • 10 april Kundalini Reiki 1-3 met Joyce & Marion
 • 17 april Brandnetel tinctuur maken, kruidenworkshop met Marion
 • 20 april AccessBars Class met Joyce
 • 25 april Reiki 1 Cursus met Joyce en Marion
 • 30 april Heksencirkel met Marion
 • 31 mei Vlierbloesemsiroop maken, Kruidenworkshop met Marion
 • 30-8 t/m 1-9 Kundalini Reiki Retreat op de Veluwe

Kruidenworkhops Brandnetel (17-4) en Vlierbloesem (31-5/7-6)

In deze kruidenworkshop krijg je uitleg over de geneeskrachtige werking van de plant, leer je je afstemmen op planten en bomen, maak je tinctuur of siroop en trek je een affirmatie plantenkaart. In de paardenbloem- en brandnetelworkshop leer je een reinigende tinctuur maken en in de vlierbloesemworkshop leer je lekkere en gezonde siroop maken. De deelnamekosten zijn €25,- en dat is inclusief kruidenthee, iets lekkers, digitaal artikel over de paardenbloem of brandnetel en materialen. Zelf meenemen voor de tinctuur: een glazen potje. Inloop 13.45 uur, start 14.00 uur en tot 16.30 uur.

Kundalini Reik 1, 2 en 3 met Joyce en Marion

Kundalini Reiki is een krachtige, eenvoudige, helende energie die net wat dieper en verder gaat dan gewone Reiki. Daarnaast stimuleert Kundalini Reiki de spirituele ontwikkeling en de verbinding met je hogere zelf. Werk je met Reiki of een andere helende energie en heb je al verscheiden stappen op je spirituele ontwikkeling gezet, dan is Kundalini Reiki een waardevolle aanvulling. Heb je die ervaring niet, dan adviseren wij om eerst gewone Reiki cursus te doen. Tijdens de cursus krijg je de inwijdingen 1 en 2  in een veilige setting, je oefent op elkaar en er wordt aandacht besteed aan therapeutische vaardigheden. Hierna kun je jezelf en anderen (handson en op afstand) behandelen met Kundalini Reiki. Kundalini Reiki 3 krijg je na minimaal 2 weken ervaren en integreren via een Chi-bal. De kosten zijn 199,- (basisinkomen) of 222,- (modaal of hoger inkomen). De cursus is inclusief digitale manual, thee en lekkers en duurt is van 9.15 tot en met 13.15 uur, maar soms is er ook een middagcursus van 13.00-17.00 uur. Joyce en Marion zijn beide Kundalini Reikimaster Teachers en zij vormen een sterk duo. 
Reiki 1 en 2 met Joyce Huis

Reiki is een kosmische, healende energie die via handoplegging op het lichaam gegeven wordt. Het stimuleert het zelfhelend vermogen van de behandelde persoon en werkt heerlijk ontspannend en verlicht pijn. Na Reiki 1 kun je jezelf en anderen handson Reiki energie geven.  Marion ondersteunt deze cursussen om jou te helpen met je therapeutische vaardigheden. Wil je je verder verdiepen in deze helende universele energie? Dan kun je na Reiki 1 meedoen met de (dag)cursus Reiki 2 (incl. inwijding. Na deze cursus kun je zelfs op afstand mensen en dingen behandelen. In de cursus wordt ook stil gestaan bij hoe af te schermen en krijg je informatie over de Reiki symbolen en de 7 chakra’s. De Reiki cursussen worden gegeven door Reikimaster Joyce Huis. De cursus kosten 166 voor reiki 1 en 188,- voor Reiki 2 en dat is inclusief thee, versnaperingen, soep, Manual en certificaat.

AccessBars class met Joyce Huis

Access Consciousness® heeft een unieke therapie ontwikkeld, genaamd Access Bars®. Een Bars-sessie geeft rust, ruimte en ontspanning in je hoofd en als gevolg daarvan ook in je lichaam. Het is een manier om zonder te praten gedragspatronen en vastzittende emoties te veranderen via 32 punten die energiepunten op je hoofd. Door die aanrakingen ontstaat dan niet alleen meer rust, ruimte en ontspanning in je hoofd, maar er wordt ook wordt gecreëerd voor nieuwe mogelijkheden en overtuigingen. Wil jij dit ook leren geven? Dat kan! Joyce Huis geeft regelmatig een AccessBarsclass in mijn tuinkamer. De (vaste) kosten zijn 380,- (en 190,- bij herhaling) en dat is inclusief manual, certificaat,1e hulpremedie, thee, koffie, lekkers en soep.
Soort bijeenkomst: cirkel, meditatie of workshop

 • Tijd: 10.00, 14.00 of 19.30 uur en afsluiting rond 12.15, 16.15 of 21.45 uur
 • Plaats: Start in de Tuinkamer van de Nieuwlandsedijk 35 in ‘s-Gravenzande
 • Kosten: vanaf  20,- en te betalen na aanmelding (krijg je een mail met extra info over)
 • Aanmelding graag per mail: o.v.v. datum & tijd naar marionvreugdenhil@gmail.com

Vrouwencirkels, Zen aan Zeedagen en kruidenworkshops om zelf te boeken:

Een vrouwencirkel of natuurceremonie, maar ook een VIP Zen aan Zeedag kun je samen met vriendinnen of zussen boeken. Een cirkel past in het seizoen en voor een VIP-dag werk ik samen met yogi en collega's. Je krijgt koffie, kruidenthee, sap, iets lekkers erbij en workshops en/of massages naar keuze. De kosten liggen tussen de 20,-pp  voor een vrouwencirkel tot ca 200,- voor een VIP-dag en is o.m. afhankelijk van de groepsgrootte (2 - 10).