TB Praktijk Marion Vreugdenhil
Praktijk voor natuurgeneeskunde en bewustzijn

Even voorstellen:

Mijn naam is Marion Vreugdenhil. Sinds 2013 heb ik een natuurgeneeskundige praktijk aan huis eerst in Den Hoorn en nu in 's-Gravenzande. Ik vind het zo bijzonder als ik mensen en dieren echt verder kan en mag helpen met hun balans, gezondheid of levenspad! Die praktijk was er niet zomaar. Ik ben hoogsensitief, veelzijdig, ongeduldig, spiritueel en creatief. Daarnaast heb ik in mijn leven een depressie en burn-out doorgemaakt. Lang heb ik gezocht om al mijn kwaliteiten in een goede balans tussen werk, gezin en ontspanning vorm te geven. Dat is gelukt en ik deel het graag met anderen via Totaal Balans consulten, Access Bars®, Vrouwencirkels en de Life Balance artikelen/blogs. Omdat ik van grote stappen maken en de diepte induiken houd, pak ik in consulten veel tegelijk aan en zijn mensen in weinig consulten 'klaar'. Ook heb ik altijd nieuwe plannen en idealen en weet dus nooit wat er nog meer op mijn pad komt. Op deze website en op Facebook houd ik je op de hoogte.

Jarenlang heb ik gewerkt als parttime kleuterjuf op de Vrijeschool in Delft en later in Den Haag. Die antroposofische visie, als ook de liefde voor de natuur en spiritualiteit is zichtbaar in mijn manier van werken. Tegenwoordig pas ik een middag op een autistisch meisje en dat doe ik naast mijn praktijk en het organiseren van cirkels. V
oor mijn ontspanning doe ik aan wandelen, tuinieren, lezen en yoga. In ons huis is een gouden vitaliser geïnstalleerd voor schoon en vitaal water. Ik sta sinds begin 2017 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en de beroepsvereniging CAT. Samenwerken doe ik graag met o.m. VIA (vrouwennetwerkgroep Midden Delfland) en collega's.  

Mijn kennis uitbreiden vind ik ontzettend leuk. Ik volg daarom jaarlijks diverse cursussen, inwijdingen en workshops. In 2017 heb ik een (verdiepings)cursus over kruidengeneeskunde gevolgd, omdat ik ook kruidenworkshops geef. De training Access Bars® heb ik juni 2018 met plezier en enthousiasme gevolgd en deze sluit goed aan bij Totaal Balans, het sjamanisme en de sterke energie in mijn handen. Daarnaast volg ik jaarlijks cursussen van o.m. Dorethe Lueb. Hieronder kun je meer lezen over mijn opleidingen en cursussen. 

    Opleidingen en cursussen

    Ik heb eind 2012 het diploma van de opleiding Totaal Balans behaald. Het is een opleiding op HBO-niveau, waar ook gevraagd wordt om aan jezelf en je eigen gezondheid te werken. De titel van mijn scriptie was 'Hoogsensitiviteit'. Een medische basisopleiding behoort tot een vast onderdeel van de opleiding en die heb ik met zeer goede cijfers afgerond. Ik ben bij hen aangesloten als erkend en gediplomeerd therapeut Totaal Balans. Van Totaal Balans heb ik de Masterclass Chakra's en Symbolen, Coderingen I en II en alle updates gevolgd. Na het Vwo heb ik Logopedie gestudeerd en de reguliere Pabo gedaan. Mede daardoor heb ik ervaring en affiniteit met leer- en gedragsproblemen bij kinderen zoals dyslexie, AD(H)D, autisme en HSK (= hoogsensitief kind). 

    Elk jaar volg ik diverse bij- en nascholingscursussen, congressen en bezoek ik collega's. Dit allemaal om mijn kwaliteiten te waarborgen. Juni 2018 heb ik Access Bars gedaan en ik ben dus officieel een Access Counsiousness Bars® Practitioner In 2017 ben ik de jaartraining Kruiden gedaan bij Kruidenkriebels. In mei 2014 heb ik - heel bijzonder - een hartinwijding van Sjamaan Dona Marquesa uit Peru gekregen, de tweede Incasjamaaninwijding kreeg ik in mei 2015 en de derde in juni 2016. Workshops die ik gevolgd heb zijn: Het Immuumsysteem, Het Endocriene Stelsel, Detoxificatie, Energie, Laaggradige onstekingen, Diabetis en bloedsuikerspeigel en Bindweefsel van D. Lueb bij Vitortho en daar ook de workshops De oncologische patient en Darmen. In 2016 ben ik met een counselingscursus (bij Civas) gestart. Andere cursussen die ik o.m. gevolgd heb zijn: Chumpistenen (volgens de Incatraditie), de basisworkshop NLP, yoga, Reiki I, EHBO (homeopatisch & regulier), Engelenmassage, Intuitieve ontwikkeling en div. cursusen op antroposofisch en/of spiritueel gebied.