TB Praktijk Marion Vreugdenhil
Praktijk voor natuurgeneeskunde en bewustzijn

Vrouwencirkels en kruidenworkshops

Wil je je bewust worden van en je innerlijke, vrouwelijke energie vergroten? Of wil je meer verbinding met de aarde en op spiritueel gebied meeleven met de seizoenen? Bezoek dan een van mijn vrouwencirkels. Ik laat mij inspireren door o.m. de natuur, het jaarritme, de maan(stand), moederaarde en de verhoogde energie van de aarde. In elke cirkel is er een geleide meditatie, iets creatiefs, informatie over de maan of de jaarperiode, wordt er een orakelkaart getrokken en is er kruidenthee met iets lekkers. Ik organiseer deze cirkels in en rond mijn huis -  Jagtveld - aan de Nieuwlandsedijk (bij Slag Vlugtenburg) in 's-Gravenzande. In verband met de c-regels organiseer ik meditatiecirkels in kleine groep en het valt onder Sport. Voor data en informatie zie de agenda.

In het voorjaar en de zomer organiseer ik regelmatig kruidenworkshops, waarin we in een kleine groep zalfjes, bloesemsiropen, deo's, tincturen en andere dingen op basis van geneeskrachtige planten maken. Dat vindt ook plaats in en rond Huize Jagtveld aan de Nieuwlandsedijk in 's-Gravenzande.

30 oktober of 2-11: Meditatiecirkel Vrouw, ga je mee op jacht?
Op 31 oktober vieren o.a. de Kelten en heksen Samhain d.w.z. dat ze afscheid nemen van het oude en het nieuwe maanjaar begroeten. De sluiers tussen de aarde en de hemel zijn dunner. Gestorvenen worden herdacht en nieuwe heksen ingewijd. De Christelijke traditie heeft er ooit Allerheiligen en Allerzielen van gemaakt en de commercie Halloween. Deze zaterdagnacht 31-10 is het bovendien volle maan en wel de Jachtmaan. Hoe gaaf is het om die te vieren op vrijdag (30-10) of maandag (2-11) in de tuinkamer van mijn huis Jagtveld! Het thema van de ontspanningsbijeenkomsten is dan ook: Jacht en het valt onder sport. Met vragen als: Waar jaag jij op, heb je voldoende (letterlijke en figuurlijke) voeding voor de winterperiode en waar wil jij jouw pijlen de komende periode op richten? Ik laat mij inspireren en dan krijgt de avond als vanzelf een creatieve invulling naast de meditatie. In ieder geval ben ik van plan om pompoenkoek (zonder room) te baken voor bij de kruidenthee. Ga jij mee op jacht? Geef je dan snel op, want de groepsgrootte is i.v.m. met alle c-regels beperkt tot 3 gasten. In mijn tuinkamer kunnen we voldoende afstand houden en de bijeenkomsten vallen onder 'Sport'.

  • Datum: Vrijdag 30 oktober: ochtend (bijna vol) en avond (vol) of op maandagavond 2-11
  • Soort bijeenkomst: Sport (meditatie)
  • Tijd: 9.45 of 19.30 uur inloop en afsluiting rond 12.00 of 21.45 uur
  • Plaats: De Tuinkamer van de Nieuwlandsedijk 35 in ‘s-Gravenzande
  • Kosten: 15,- te betalen na aanmelding (krijg je een mail met extra info over)
  • Aanmelding: o.v.v. ochtend, avond of 2-11 marionvreugdenhil@gmail.com

Vrouwencirkels om zelf te boeken:

Een eigen vrouwencirkel kun je samen met vriendinnen of collega's boeken voor een middag of avond (ruim 2 uur).  We doen een meditatie en iets creatiefs dat past bij het seizoen en de groep. Je krijgt koffie, kruidenthee, iets lekkers erbij en na afloop een sapje of drankje. De kosten liggen tussen de 10,- en 20,- pp en is afhankelijk van de groepsgrootte (3 - 12) en de locatie.            

De cirkels kunnen op diverse locaties plaatsvinden (bij mijn nieuwe huis in 's-Gravenzande, bij jouw/jullie eigen locatie, bij een B&B in Midden Delfland, op een camping bij Vlugtenburg of in de natuur). Vrouwen vinden het ontspannend, bijzonder om die vrouwenenergie te ervaren en kunnen/mogen daardoor helemaal zichzelf zijn. Neem  contact op met mij via het contactformulier of bel mij om te overleggen wat ik voor jou kan betekenen.