Centrum voor natuurgeneeswijze en bewustzijn  
       Het centrum van Marion Vreugdenhil is OPEN

Vrouwencirkels en kruidenworkshops

Wil je je bewust worden van en je innerlijke, vrouwelijke energie vergroten? Of wil je meer verbinding met de aarde en op spiritueel gebied meeleven met de seizoenen? Bezoek dan een van mijn vrouwencirkels. Ik laat mij inspireren door o.m. de natuur, het jaarritme, de maan(stand), moederaarde en de verhoogde energie van de aarde. In elke cirkel is er een geleide meditatie, iets creatiefs, informatie over de maan of de jaarperiode, wordt er een orakelkaart getrokken en is er kruidenthee met iets lekkers. Ik organiseer deze cirkels in en rond mijn huis -  Huize Jagtveld - aan de Nieuwlandsedijk (bij Slag Vlugtenburg) in 's-Gravenzande. In verband met de c-regels organiseer ik cirkelworkhops en kruidenworkshops in kleine groep. Voor data en informatie zie de agenda.

Vrouwencirkels 2021:

De zomer is begonnen en zitten we nu in de rijpingsfase. We absorberen de zon - als die schijnt - en slaan de energie op zodat onze ideeën en plannen vrucht mogen dragen. Het oogsten doen we in augustus en september. 

Deze keer organiseer ik in de zomer een extra cirkel op zondagavond 8 - 8 en bij deze Leeuwenpoort zijn ook mannen welkom. Laat je inspireren in en door de prachtige natuur die rijpt, de zomer en de kracht en moed van de leeuw in jezelf. Naast dat het astrologisch de leeuwenpoort is op 8 augustus, is het ook neiuwe maan: een bijzondere dag dus. In de cirkel is er verbinding, een meditatie, er wordt een leeuwenpoort van takken gemaakt en een orakelkaart getrokken. Kosten deelname: 8,- Tijdstip 20.00 uur (inloop v.a. 19.45 uur) tot circa 21.45 uur.

In september vieren we de herfstequinox met een vrouwencirkel op 22 en een Michaelscirkel op 29 september. Vruchtdragen en moed zijn de thema's. Informatie over de invulling volgt. Start 19.30 (inloop 19.15 ) uur en 10.00 (9.45 uur) tot ca 21.45 en 12.15 uur.

Om nog meer licht te verspreiden is er 1x per maand op vrijdag een lichtmeditatie-verbinding bij het water. De eerst volgende is op 6 augustus en deze is iets later dan normaal: 21.00-22.00 uur. Dat betekent: ieder voor zich gaat naar het strand, de rivier of een meer met een kaars en/of fakkel en doet een lichtmeditatie (deze kun je van mij via de mail krijgen). Zelf geef ik de meditatie bij strand Vlugtenburg en deelname is gratis. 

Op zaterdag 18 september ik een Zen aan Zee Krachtdag. Het wordt een dag met: ontspanning, zen, sportieve en/of creatieve activiteiten, tijd voor jezelf en dat op mooie locaties (mijn tuin & het strand). De dag begint om 9.30 uur en duurt tot circa 16.00 uur. Er is een meditatie, 2 keuze workshops en een afsluitende zangcirkel. Daarbij krijg je in de pauzes kruidenthee, sap en versnaperingen en ook een gezonde lunch. Kosten 65,- bij inschrijving . Meer info staat op de pagina Zen aan Zee.

Data Vrouwencirkels & more:                                                                                                                                    Vrijdagavond 8 augustus Lichtmediatie op strand Vlugtenburg                                                                                  Zondagavond 8 augustus Leeuwenpoort & nieuwemaan cirkel                                                                                  Zaterdag 18 september Zen aan Zee Krachtdag                                                                                              Woensdagochtend (en avond) 22 september Vrouwencirkel herfstequinox                                                          Woensdagavond 29 september Michaelscirkel       

Kruidenworkshops:

Ik ben voorlopig gestopt met zelf organiseren van kruidenworkshops. Op verzoek kan ik iets voor jou en je groep/familie samenstellen. Daarbij kan ik ook naar een (jouw eigen) locatie in het Westland of Delft komen.        

Soort bijeenkomst: cirkel, meditatie of workshop

  • Tijd: 10.00, 14.00 of 19.30 uur en afsluiting rond 12.15, 16.15 of 21.45 uur
  • Plaats: Start in de Tuinkamer van de Nieuwlandsedijk 35 in ‘s-Gravenzande
  • Kosten: 10,-,15,- of 20,- te betalen na aanmelding (krijg je een mail met extra info over)
  • Aanmelding graag per mail: o.v.v. datum & tijd naar marionvreugdenhil@gmail.com

Vrouwencirkels  en kruidenworkshops om zelf te boeken:

Een eigen vrouwencirkel of natuurceremonie kun je samen met vriendinnen of collega's boeken voor een middag of avond (ruim 2 uur).  We doen een meditatie en iets creatiefs dat past bij het seizoen en de groep. Je krijgt koffie, kruidenthee, iets lekkers erbij en na afloop een sapje of drankje. De kosten liggen tussen de 12,50 en 20,- pp en is afhankelijk van de groepsgrootte (3 - 10) en de locatie.