Centrum voor natuurgeneeswijze en bewustzijn  
       Het centrum van Marion Vreugdenhil is OPEN

Vrouwencirkels en kruidenworkshops

Wil je je bewust worden van en je innerlijke, vrouwelijke energie vergroten? Of wil je meer verbinding met de aarde en op spiritueel gebied meeleven met de seizoenen? Bezoek dan een van mijn vrouwencirkels. Ik laat mij inspireren door o.m. de natuur, het jaarritme, de maan(stand), moederaarde en de verhoogde energie van de aarde. In elke cirkel is er een geleide meditatie, iets creatiefs, informatie over de maan of de jaarperiode, wordt er een orakelkaart getrokken en is er kruidenthee met iets lekkers. Ik organiseer deze cirkels in en rond mijn huis -  Huize Jagtveld - aan de Nieuwlandsedijk (bij Slag Vlugtenburg) in 's-Gravenzande. In verband met de c-regels organiseer ik cirkelworkhops en kruidenworkshops in kleine groep. Voor data en informatie zie de agenda.

In het voorjaar en de zomer organiseer ik regelmatig kruidenworkshops, waarin niet alleen de gezonde werking van planten centraal staat, maar ook de energetische werking en verdiepende verbinding met planten. In een kleine groep worden zalfjes, bloesemsiropen, kruidenboter, tincturen etc. op basis van onkruiden, bloemen en bomen gemaakt. Ze vinden plaats in/bij Huize Jagtveld  (vlakbij strand Vlugtenburg in 's-Gravenzande) en we gaan ook vaak de duinen in.  

Vrouwencirkels 2021:

Het is lente en overal beginnen de bloembollen te bloeien en de bomen uit te lopen! Voel jij ook dat het sinds februari lichter is met een dipje begin februari? Zowel letterlijk buiten als lichter in de wereld of in jezelf? Dat is zowel prettig als belangrijk. Om nog meer licht te verspreiden is er 1x per maand op vrijdag van de maand 20.00 en 21.00 uur een lichtmeditatie-verbinding bij het water. De eerst volgende is op 30 april. Dat betekent: ieder voor zich gaat naar het strand, de rivier of een meer met een kaars en/of fakkel en doet een lichtmeditatie (deze kun je van mij via de mail krijgen). Het is heel belangrijk dat het geen megamanifestatie wordt, maar iets individueels, want we willen geen problemen veroorzaken.

Op vrijdag 18 juni organiseer ik een Yogadag onder de vlag Zen aan Zee. Een dag vol zen, ontspanning, tijd voor jezelf, op mooie locaties (mijn tuin & het strand). De dag begint om 9.00 uur en duurt tot circa 14.30 uur. Er zijn 2 yogaworkshops, een bio lunch, een stiltemeditatie en er is een afsluitende vrouwencirkel. Kosten 40,- incl. koffie, thee, sap, versnaperingen en lunch. Meer info staat op de pagina (Voeding--> Zen aan Zee).

Data Vrouwencirkels:                                                                                                                          Vrijdagavond 4 juni gratis lichtmeditatie bij t water (vraag het mediatiegedicht aan)                          Vrijdag 18 juni Zen aan Zee: Yogadag                                                                                      Woensdag 23 en donderdag 24 juni zomerzonnewende vrouwencirkel

Data Kruidenworkshops:

Vrijdagmiddag 14 mei Workshop Wilde kruidenboter maken                                                                        Woensdag- 26 en/of Zaterdagochtend 29 mei Kruidenworkshop zalf maken                                                              Donderdag- en/of zaterdagochtend 10 en 12 juni Kruidenworkshop: vlierbloesemsiroop maken                          Vrijdag 9 juli Kruidenworkshop: communiceren met planten                                                        

Soort bijeenkomst: cirkel, meditatie of workshop

  • Tijd: 10.00, 14.00 of 20.00 uur en afsluiting rond 12.15, 16.15 of 21.45 uur
  • Plaats: Start in de Tuinkamer van de Nieuwlandsedijk 35 in ‘s-Gravenzande
  • Kosten: 10,-,15,- of 20,- te betalen na aanmelding (krijg je een mail met extra info over)
  • Aanmelding graag per mail: o.v.v. datum & tijd naar marionvreugdenhil@gmail.com

Vrouwencirkels  en kruidenworkshops om zelf te boeken:

Een kruidenworkshop of wandeling kun je ook met jouw eigen groep boeken. Een eigen vrouwencirkel kun je samen met vriendinnen of collega's boeken voor een middag of avond (ruim 2 uur).  We doen een meditatie en iets creatiefs dat past bij het seizoen en de groep. Je krijgt koffie, kruidenthee, iets lekkers erbij en na afloop een sapje of drankje. De kosten liggen tussen de 12,50 en 20,- pp en is afhankelijk van de groepsgrootte (3 - 10) en de locatie.            

De cirkels kunnen op diverse locaties plaatsvinden (bij mijn nieuwe huis in 's-Gravenzande, bij jouw/jullie eigen locatie, bij een B&B in Midden Delfland, op een camping bij Vlugtenburg of in de natuur). Vrouwen vinden het ontspannend, bijzonder om die vrouwenenergie te ervaren en kunnen/mogen daardoor helemaal zichzelf zijn. Neem  contact op met mij via het contactformulier of bel mij om te overleggen wat ik voor jou kan betekenen.