Centrum voor natuurgeneeswijze & bewustzijn  
           Marion Vreugdenhil

Vrouwencirkels

Wil je je bewust worden van en je innerlijke, vrouwelijke energie vergroten? Of wil je meer verbinding met de aarde en op spiritueel gebied meeleven met de seizoenen? Bezoek dan een van mijn vrouwencirkels. Ik laat mij inspireren door o.m. de natuur, het jaarritme, de maan(stand), moederaarde en de verhoogde energie van de aarde. In elke cirkel is er een geleide meditatie, iets creatiefs, informatie over de maan of de jaarperiode, wordt er een orakelkaart getrokken en is er kruidenthee met iets lekkers. Ik organiseer deze cirkels in en rond mijn huis -  Huize Jagtveld - aan de Nieuwlandsedijk (bij Slag Vlugtenburg) in 's-Gravenzande. In verband met de c-regels organiseer ik cirkelworkhops en kruidenworkshops in kleine groep. Voor data en informatie zie de agenda.

Vrouwencirkels 2021:

De herfst is begonnen, de nachten worden langer, de bladeren verkleuren, we trekken naar binnen en zitten ook nog in de tweede oogstfase. Het is nog even wachten op de najaarsstormen. We kunnen verbinden:

In september vieren we de herfstequinox en het Michaelsfeest met een vrouwencirkel in de ochtend van 29 september. Het is dan Michalesfeest en oogst, moed en de herfst zijn de de thema's. We doen iets creatiefs met de natuur (schilderen en maken een herfstcollage), er is een meditatie, saliereiniging en we trekken een kaartje. Kosten 12,50 Start 10.00 (inloop 9.45 ) uur tot ca 12.15 uur. De avondcirkel vervalt.

In oktober vieren we op de 29ste Samhain en daarin eren en verbinden wij ons met onze voorouders. Samhain valt op 30 - 10 en zo heet het in de Germaanse, Druïde of heksentraditie. De sluiers zijn dan dunner tussen onze wereld en de geestelijke wereld. In de RK kerk spreekt men van Allerheiligen (30-10) en Allerzielen (1-11). 

Om nog meer licht te verspreiden is er 1x per maand op vrijdag een lichtmeditatie-verbinding bij het water. De eerst volgende is op 1 oktober van 19.30-20.30 uur. Het thema is overvloed. Neem een lichtje mee. Ik geef de meditatie bij strand Vlugtenburg (verzamelen voor Zomertijd) en deelname is gratis. Op 5-11 is er weer een.

Data Vrouwencirkels & more:                                                                                                                                    Woensdagochtend vrouwencirkel 29 sept. herfstequinox & Michaelsfeest (in de tuin)                            Vrijdagavond 1 okt. lichtmeditatie strand Vlugtenburg                                                                                  Vrijdagochtend 29 okt. Samhain vrouwencirkel. (Ms ook donderavond of vrijdagavond).                                      Vrijdagavond 5 nov. lichtmeditatie strand Vlugtenburg  

Kruidenworkshops:

Ik ben voorlopig gestopt met zelf organiseren van kruidenworkshops. Op verzoek kan ik iets voor jou en je groep/familie samenstellen. Daarbij kan ik ook naar een (jouw eigen) locatie in het Westland of Delft komen.        

Soort bijeenkomst: cirkel, meditatie of workshop

  • Tijd: 10.00, 14.00 of 19.30 uur en afsluiting rond 12.15, 16.15 of 21.45 uur
  • Plaats: Start in de Tuinkamer van de Nieuwlandsedijk 35 in ‘s-Gravenzande
  • Kosten: 10,-,15,- of 20,- te betalen na aanmelding (krijg je een mail met extra info over)
  • Aanmelding graag per mail: o.v.v. datum & tijd naar marionvreugdenhil@gmail.com

Vrouwencirkels, Zen aan Zeedagen en kruidenworkshops om zelf te boeken:

Een vrouwencirkel of natuurceremonie, maar ook een VIP Zen aan Zeedag kun je samen met vriendinnen of zussen boeken. Een cirkel past in het seizoen en voor een VIP-dag werk ik samen met yogi en collega's. Je krijgt koffie, kruidenthee, sap, iets lekkers erbij en workshops en/of massages naar keuze. De kosten liggen tussen de 15, voor een vrouwencirkel tot max 200,- voor een VIP-dag en is o.m. afhankelijk van de groepsgrootte (2 - 10).