Centrum voor natuurgeneeswijze & bewustzijn  
           Marion Vreugdenhil

Verbindingscirkels & workshops

Wil je je bewust worden van en je innerlijke, vrouwelijke energie vergroten? Of wil je meer verbinding met de aarde en op spiritueel gebied meeleven met de seizoenen? Bezoek dan een van mijn vrouwencirkels. Ik laat mij inspireren door o.m. de natuur, het jaarritme, de maan(stand), moederaarde en de verhoogde energie van de aarde. In elke cirkel is er een geleide meditatie, iets creatiefs, informatie over de maan of de jaarperiode, wordt er een orakelkaart getrokken en is er kruidenthee met iets lekkers. Ik organiseer deze cirkels in en rond mijn huis en tuin aan de Nieuwlandsedijk (bij Slag Vlugtenburg) in 's-Gravenzande.  

Herfstagenda:

Als ik in de vroege ochtend buiten loop met mijn Welsh Springer Spaniel en de nevels boven de velden en de duinen hangen, dan ruik ik al de herfst. Het is echter nog zomer, want de herfst begint dit jaar officieel pas op 23 september. Door de droogte en de warme temperaturen loopt het plantenseizoen een paar weken voor; sommige bomen hebben al wat blaadjes laten vallen en veel vruchten als appels en vlierbessen zijn eerder rijp dan anders.

Herfst is gekleurde herfstbladeren, regen en oogsten. De vruchten die we oogsten of de uitgebloeide bloemen zijn de zaadjes of de belofte voor de toekomst. We planten alleen die zaden die wij in het voorjaar willen kweken. Zowel in de tuin als in ons innerlijk leven. Daarom kun je september gebruiken om na te denken over welke vruchten je dit jaar oogst of hebt geoogst en welke zaden je wilt bewaren (of aanschaffen) voor volgend jaar. 

Eind september is ook de periode waarin het feest van aartsengel Michael gevierd wordt (29-9). Hij wordt afgebeeld met een zwaard of lans, een weegschaal en soms ook een draak. Hij staat voor bescherming, moed en kracht en helpt ons om af te wegen, te kiezen voor het goede en het kwade te bestrijden. Een hele uitdaging in onze tijd en dat vraagt moed, net als het moed vraagt om in een ijskoud bad te stappen (30-9). Heb jij die moed?

  • Data cirkels & workshops:  
  • 29 september Verbindingscirkel Michael & herfst
  • 30 september Zen aan zee Krachtdag IJsdippen met Miranda v/d Zalm (zie Zenpagina)
  • 6 oktober Gratis lichtmeditatie strand Vlugtenburg 19.30-20.30
  • 31 oktober Verbindingscirkel Samhain (gedenken en eren voorouders)

Herfstcirkel Michael 29 september
In deze herfstcirkel wordt buiten met elkaar het Michaelsfeest gevierd. Aartsengel Michael geeft ons bescherming, moed, kracht en helpt met afwegen. Deze aspecten zijn nu erg belangrijk, het is goed om daar bij stil te staan en ze te versterken in je innerlijk. Ook staan we stil bij de herfst, die op 23 september is ingegaan. Wat is je (innerlijke) oogst en welke zaden gaan mee naar volgend jaar? Er is een geleide meditatie, verbinding, uitleg over de achtergronden van de periode, iets creatiefs en er wordt een affirmatiekaart getrokken. De bijdrage is 15,- en dat is inclusief kruidenthee en iets lekkers erbij. Tijd: De thee staat klaar om 19.15 uur en we starten om 19.30 uur aan de Nieuwlandsedijk in 's-Gravenzande. Opgeven: marionvreugdenhil@gmail.com

Workshops:

Ik organiseer weer een paar kruidenworkshops, gewoon omdat het te leuk is. Ook komt Iris Jansen bij mij in de tuin een cacaoceremonie geven. Dat is heel bijzonder en helemaal trendy. Op verzoek kan ik een kruiden-workshop voor jou en je groep/familie samenstellen. Daarbij kan ik ook naar een (jouw eigen) locatie komen.

Soort bijeenkomst: cirkel, meditatie of workshop

  • Tijd: 10.00, 14.00 of 19.30 uur en afsluiting rond 12.15, 16.15 of 21.45 uur
  • Plaats: Start in de Tuinkamer van de Nieuwlandsedijk 35 in ‘s-Gravenzande
  • Kosten: vanaf 15,- en te betalen na aanmelding (krijg je een mail met extra info over)
  • Aanmelding graag per mail: o.v.v. datum & tijd naar marionvreugdenhil@gmail.com

Vrouwencirkels, Zen aan Zeedagen en kruidenworkshops om zelf te boeken:

Een vrouwencirkel of natuurceremonie, maar ook een VIP Zen aan Zeedag kun je samen met vriendinnen of zussen boeken. Een cirkel past in het seizoen en voor een VIP-dag werk ik samen met yogi en collega's. Je krijgt koffie, kruidenthee, sap, iets lekkers erbij en workshops en/of massages naar keuze. De kosten liggen tussen de 15,-pp  voor een vrouwencirkel tot ca 200,- voor een VIP-dag en is o.m. afhankelijk van de groepsgrootte (2 - 10).