TB Praktijk Marion Vreugdenhil
Praktijk voor natuurgeneeskunde en bewustzijn

Wat is Totaal Balans?

Totaal Balans is een vorm van natuurgeneeskunde die de totale mens bekijkt en dat heet holistisch. Het is een vorm van aanvullende of complementaire gezondheidszorg. Totaal Balans onderzoekt de onbalans of verstoringen en wat er aan gedaan kan worden om die te verbeteren. Daarbij wordt het zelfherstellend vermogen gestimuleerd. Er wordt getest met behulp van de principes van de kinesiologie, dat is testen via spieren, buisjes, voeding, supplementen etc. Voor meer informatie over de methode zie ook: www.totaalbalans.nl


Meer dan fysiek...

Zoals de naam al zegt, wordt er bij Totaal Balans naar de gehele mens gekeken. Zowel de lichamelijke, emotionele (gevoelens en chakra's), mentale (o.a. overtuigingen en gedachtes) als ook de geestelijke of spirituele aspecten (als aarding, zingeving, aura, eigenliefde en de frequentie) en balans van een mens worden meegenomen in een consult. Jij staat als totale, unieke mens centraal en daarbij kijken we soms ook naar je omgeving en/of verleden. De oplossing kan liggen in een ander voedingspatroon, andere mindset, supplementen, inzicht in oude patronen, het omdraaien van belemmerende overtuigingen, andere leefwijze, traumaverwerking, een energetisch* middel etc. Ik werk er ook aan om energie en/of frequentie te verhogen, te helen en te balanceren. Zowel energetische als natuurlijke middelen werken op een andere manier dan medicijnen en zijn niet bedoeld ter vervanging van reguliere medicijnen. Natuurlijke en energetische middelen stimuleren het zelfherstellend vermogen en werken subtiel en prettig: ze creëren een nieuwe, natuurlijke balans!

Voor de duidelijkheid: Bij ernstige ziekte is een bezoek aan een arts of psycholoog gewenst.

Gisela: Wat zijn de druppeltjes (= bloesemremedies) fijn voor mijn hond Nova. Ze is stuk rustiger.

Energetische middelen

Energetische middelen, als bloesemremedies en homeopathische middelen, stimuleren op energieniveau je lichaam, je zelfherstellend vermogen, je emoties en je ziel (wezen). Het kan voorkomen dat de klachten (tijdelijk) iets verergeren of dat je tijdelijk wat vaker moet huilen. Ernstige bijwerkingen komen gelukkig niet voor. Ze werken subtiel en prettig, zowel bij volwassenen, als kinderen en dieren.