Praktijk voor natuurgeneeswijze, balans & bewustzijn  
           Marion Vreugdenhil

Wat is de Totaal Balans methode?

Totaal Balans is een vorm van natuurgeneeskunde die de totale mens bekijkt en dat heet holistisch. Het is een vorm van aanvullende of complementaire gezondheidszorg. Er wordt getest met behulp van de principes van de kinesiologie, dat is testen via spieren, buisjes, voeding, supplementen, homeopathie, bloesemremedies etc. Ik doe dat in mijn praktijkruimte en jij (of je kind) zit daar aangekleed tijdens het consult.

Zoals de naam al zegt, wordt er bij Totaal Balans naar de gehele mens gekeken. Zowel de lichamelijke, emotionele (gevoelens en chakra's), mentale (o.a. overtuigingen en gedachtes) als ook de geestelijke of spirituele aspecten (als aarding, zingeving, aura, eigenliefde en de frequentie) worden getest. De hele balans van iemand wordt dus mee genomen in een consult. Jij staat als totale, unieke mens centraal en daarbij kijken we vaak ook naar je omgeving en/of verleden.

De oplossing kan liggen in een ander voedingspatroon, andere mindset, supplementen, kruiden, oorrefelxologie, inzicht in oude patronen, het omdraaien van belemmerende overtuigingen, traumaverwerking, een energetisch* middel etc. Ik werk er soms ook aan om jouw energie en/of frequentie te verhogen, te helen en te balanceren. Omdat ik met jou meerdere gebieden tegelijk en de oorzaak aanpak, ben je in 2 a 7 consulten 'klaar'.

Voor de duidelijkheid

Bij ernstige ziekte is een bezoek aan een arts of psycholoog gewenst.

 Een TB consult voor als je:     

  • het op een persoonlijke, actieve en natuurlijke manier wil aanpakken;                  
  • echt gezond wil worden (niet alleen symptoom oplossend);  
  • vitaal wilt zijn en stralen:    
  • (familie)patronen en overtuigingen wil transformeren, helen en/of loslaten:                      
  • (h)erkenning wil omdat jij je anders of eenzaam voelt;                                                     
  • wilt leren omgaan met HSP & er een kwaliteit van gaan maken; 
  •  iets anders nodig hebt, omdat artsen niets kunnen vinden of doen;  
  • begeleiding bij je spirituele groei, levensmissie of hartsverbinding kunt gebruiken;                 
  • een betrokken en veelzijdig therapeut met circa 12 jaar ervaring wil;

* Energetische middelen

Energetische middelen, als bloesemremedies en homeopathische middelen, stimuleren op energieniveau je lichaam, je zelfherstellend vermogen, je emoties en je ziel (wezen). Het kan voorkomen dat de klachten (tijdelijk) iets verergeren of dat je tijdelijk wat vaker moet huilen. Ernstige bijwerkingen komen gelukkig niet voor. Ze werken subtiel en prettig, zowel bij volwassenen, als kinderen en dieren.

Gisela: Wat zijn de druppeltjes (= bloesemremedies) fijn voor mijn hond Nova. Ze is stuk rustiger.