Praktijk voor natuurgeneeswijze, balans & bewustzijn  
           Marion Vreugdenhil

Zenworkshops bij Huize Jagtveld

In augustus 2020 ben ik - Marion Vreugdenhil - in Huize Jagtveld 's Gravenzande komen wonen. Het is een sfeervol jaren '30 huis met grote tuin. De plek voelt heel erg fijn en dat wil ik graag delen. De plek nodigt uit om meer te organiseren dan vrouwencirkels en toen kwam het idee van Zen aan Zeedagen; dagen vol zen, ontspanning, genieten en verbinding. Sindsdien zijn er enkele mooie Zendagen, Krachtdagen en cacaoceremonies geweest. Nieuwsgierig wat er dit jaar gepland staat?  

Cacaoworkshop met yogadocente Iris Janssen mei 2024

Het voorjaar is het moment om het leven te vieren, buiten van de lente te genieten, te (willen) weten waar je naartoe gaat en je te verbinden met je hart. Dat kan op de cacaoceremonie die Yogadocente Iris Janssen geeft op vrijdagmiddag ... mei. De cacaoceremonie met meditatie en soundhealing vindt plaats in mijn sfeervolle, intieme tuin. Eerdere cacaoceremonies werden als bijzonder, ontroerend en mooi ervaren. Iedereen is welkom om deel te nemen aan de ceremonie in mei 2024!!
Cacao werd vroeger door onder andere de Maya's en Azteken veel gebruikt in ceremonies om het hart te openen voor de medemens en de wereld. Cacao kan ons ook nu naar een dieper contact met ons werkelijk zijn, onze omgeving en de aarde die ons draagt brengen. Cacao is een zachte en diepe ondersteuner bij dit spirituele proces. Het werkt ook ontgiftend voor lichaam en ziel en bevat vele mineralen, vitamines en sporenelementen die ons immuunsysteem een boost geven. De rauwe cacao waar Iris mee werkt komt uit Nicaragua en is van pure, biologische kwaliteit en niet te vergelijken met een reep chocolade of chocolademelk. Alhoewel cacao een plantmedicijn is, heeft het geen hallucinogene effecten en is het dus veilig om te gebruiken.
De ceremonie kost 35,- en dat is inclusief kruidenthee vooraf met lekkers en de cacao.

Organisator:

  • De Zendagen worden georganiseerd door Marion Vreugdenhil vanuit haar tuin en huis. Zij is natuurgeneeskundige en m.b.v. een holistische aanpak herstelt ze balans en groei op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied. Marion geeft vrouwencirkels die meebewegen met het jaarritme, de maan en de natuur. Marion zit in het bestuur van Bewust Westland. Haar motto is: De natuur is onze spiegel, het helpt ons groeien en in balans komen. www.totaalbalans-marion.nl 

Dit zeggen vrouwen over de Zen aan Zee Yogadag van 18 juni: 

  • "Het is een echte aanrader." 
  • "Was heerlijk." 
  • "Super leuke Zendag."
  • "Heerlijk, heerlijk. Wat hebben we genoten."
  • "Absolute aanrader,"