Centrum voor natuurgeneeswijze & bewustzijn  
           Marion Vreugdenhil

Even voorstellen:

Mijn naam is Marion Vreugdenhil. Ik heb sinds '20 een klein centrum aan huis in 's-Gravenzande (Het Westland) en daarvoor had ik een praktijk in Den Hoorn. Ik woon er met mijn man, hond en kippen in een jaren '30 huis vlakbij strand Vlugtenburg. We hebben een grote (moes)tuin en drie uitwonende kinderen. We leven een droom die waar geworden is!

Waarom ben ik natuurgeneeskundige en organiseer ik dingen op spiritueel gebied? Ik vind het zo bijzonder als ik mensen en dieren echt kan ondersteunen of verder helpen met hun genezings- of groeiproces; ze mag helpen met hun balans, gezondheid, levensvreugde of pad! Daarnaast breng ik graag kennis over en hou ik van verbinden. Maar die praktijk of het centrum was er niet zomaar. Ik ben namelijk hoogsensitief, veelzijdig, ongeduldig, spiritueel en creatief. Daarnaast heb ik in mijn leven o.m. een depressie en burn-out doorgemaakt. Ook ben ik allergisch voor een aantal voedingsmiddelen en dat is soms best lastig. Dit alles heeft mij veel levenservaring gegeven. De verbinding met de natuur, het beleven van de seizoenen en het ontwikkelen van het multi-dimensionale, draag ik graag over op anderen. Lang heb ik gezocht om al mijn kwaliteiten in een goede balans tussen werk, gezin en ontspanning vorm te geven. Dat is gelukt en ik geef nu met veel plezier Totaal Balans consulten, Access Bars®, Oorreflexologie, Vrouwencirkels, Zen aan Zeedagen en de Life Balance artikelen/blogs uit. Omdat ik van flinke stappen maken en de diepte induiken houd, pak ik in consulten veel tegelijk aan en kunnen mensen al vrij snel 'zelf verder'. Ook zit ik altijd vol nieuwe plannen en sta open voor wat er op mijn pad komt. Op deze website en op FB houd ik je op de hoogte. Zo zit ik sinds 2021 in het bestuur van Bewust Westland. Dat is een Stichting die gezondheid en bewustzijn op alle niveaus wil stimuleren. Al meer dan 70 partners staan klaar om mensen te coachen, (yoga)les te geven, hun bewustzijn te vergroten of hun zelfherstellend vermogen aan te spreken. Zie www.bewustwestland.nl

Jarenlang heb ik gewerkt als parttime kleuterjuf op de Vrijeschool in Delft en later in Den Haag. Die antroposofische visie, als ook de liefde voor de natuur en spiritualiteit is zichtbaar in mijn manier van werken. Voor mijn ontspanning doe ik aan wandelen, tuinieren, lezen en yoga. In ons huis is een gouden vitaliser geïnstalleerd voor schoon en vitaal water. Sinds begin 2017 sta ik ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en ben ik lid van de beroepsvereniging CAT. Samenwerken doe ik graag: ik ben lid van Bewust Westland en hoofdorganisator van Zen aan Zee.  

Mijn kennis uitbreiden vind ik ontzettend leuk. Dat begon jaren geleden met de natuurgeneeskundige opleiding Totaal Balans op HBO-niveau. Ik volg jaarlijks diverse cursussen, inwijdingen en workshops om mijn kennis uit te breiden. In 2021 heb ik workshops gevolgd over o.m. Allergie, Immuunsysteem, Post-Covidaanpak en  oorreflexologie (= ooraccupunctuur & ooraccupressuur). Jaarlijks volg ik cursussen van Dorethe Lueb. De training Access Bars® heb ik vanaf juni 2018 (in 2022 op herhaling) met plezier en enthousiasme gevolgd, enkele Bodyprocessen en Reiki heb ik ook gedaan. Dit sluit allemaal goed aan bij Totaal Balans, het sjamanisme en de sterke energie in mijn handen. Meer weten over eerdere cursussen etc., lees dan verder.

    Opleidingen en cursussen

    Ik heb eind 2012 het diploma van de opleiding Totaal Balans behaald. Het is een opleiding op HBO-niveau, waar ook gevraagd wordt om aan jezelf en je eigen gezondheid te werken. De titel van mijn scriptie was 'Hoogsensitiviteit'. Een medische basisopleiding behoort tot een vast onderdeel van de opleiding en die heb ik met zeer goede cijfers afgerond. Ik ben bij hen aangesloten als erkend en gediplomeerd therapeut Totaal Balans. Van Totaal Balans heb ik de Masterclass Chakra's en Symbolen, Coderingen I en II en alle updates gevolgd. Na het Vwo heb ik Logopedie gestudeerd en de reguliere Pabo gedaan. Mede daardoor heb ik ervaring en affiniteit met leer- en gedragsproblemen bij kinderen zoals dyslexie, AD(H)D, autisme en HSK (= hoogsensitief kind). 

    Elk jaar volg ik diverse bij- en nascholingscursussen, congressen en bezoek ik collega's. Dit allemaal om mijn kwaliteiten te waarborgen. Juni 2018 heb ik Access Bars gedaan en ik ben dus officieel een Access Counsiousness Bars® Practitioner In 2017 ben ik de jaartraining Kruiden gedaan bij Kruidenkriebels. In mei 2014 heb ik - heel bijzonder - een hartinwijding van Sjamaan Dona Marquesa uit Peru gekregen, de tweede Incasjamaaninwijding kreeg ik in mei 2015 en de derde in juni 2016. Workshops die ik gevolgd heb zijn: Het Immuunsysteem, Het Endocriene Stelsel, Detoxificatie, Energie, Laaggradige ontstekingen, Diabetes en bloedsuikerspiegel en Bindweefsel, Maagcorrectie van D. Lueb bij VitOrtho en daar ook de workshops De oncologische patiënt en Darmen. In 2016 ben ik met een counselingscursus (bij Civas) gestart. Andere cursussen die ik o.m. gevolgd heb zijn: Chumpistenen (volgens de Incatraditie), de basisworkshop NLP, yoga, Reiki I, EHBO (homeopathisch & regulier), Engelenmassage, Intuïtieve ontwikkeling en div. cursussen op antroposofisch en/of spiritueel gebied.