Centrum voor natuurgeneeswijze & bewustzijn  
           Marion Vreugdenhil

Cirkels, workshops & more

Wil je je bewust worden van en je innerlijke, vrouwelijke energie vergroten? Of wil je meer verbinding met de aarde en op spiritueel gebied meeleven met de seizoenen? Bezoek dan een van mijn vrouwencirkels. Ik laat mij inspireren door o.m. de natuur, het jaarritme, de maan(stand), moederaarde en de verhoogde energie van de aarde. In elke cirkel is er een geleide meditatie, iets creatiefs, informatie over de maan of de jaarperiode, wordt er een orakelkaart getrokken en is er kruidenthee met iets lekkers. Ik organiseer deze cirkels in en rond mijn huis en tuin aan de Nieuwlandsedijk (bij Slag Vlugtenburg) in 's-Gravenzande. Maar ik geef ook een aantal kruiden workshops in het voorjaar en organiseer Zen aan Zeedagen (Yoga, ijsbad & Cacao, zie de Zenpagina).

Lente agenda:

De volle maan valt op 4 juni en wordt de Grasmaan (soms ook bloemmaan) genoemd. De groeikracht in de natuur laat zich zien; alles groeit super goed. Zowel de mooie tuinplanten als de onkruiden en grassen groeien en bloeien. Die laatsten kunnen ook mooi en waardevol zijn, maar het is wel handig als jij bepaalt of en wat je wilt laten uitgroeien. Zo binnen zo buiten en het is dan ook goed om je innerlijke tuin te wieden: Wat is gewenst, wat wil je laten doorgroeien (ook de eventuele verrassingen), wie past (nog) bij jou en wie of wat niet. Tot de zomer zonnewende kunnen planten nog verplaatst worden. Het is een pas op de plaats maken om eventueel onze tuin of ons jaarprogramma aan te passen. De verbinding met het hogere, je intuïtie of de geestelijke wereld is straks rond de zonnewende sterker en dat kan je actief inzetten voor je jaarplanning en oogst (of je op de goede weg bent). In juni komt er weer een cacaoceremonie (16-6) en zomerzonnewende vrouwencirkels (21 en 22-6). In juli kun je AccessBars leren (6-7) en de lichtverbinding kun je ervaren tijdens de strandmeditaties. Hoe heerlijk is dat!

 • Data cirkels & workshops:  
 • 9 juni Zen aan Zee Yogadag met Iris, Miranda & Marion --> afgelast
 • 16 juni Cacaoceremonie met Iris Janssen
 • 21 en 22 juni zomer zonnewende vrouwencirkels
 • 6 juli Tuin AccessBars class met Joyce Huis
 • 6 juli lichtmeditatie strand
 • 8 aug. Leeuwenpoort cirkel
 • 25 aug. Zomer Bodyclass Met Petra A.G. Joyce H. en Marion Vr.
 • 29 sept. Krachtdag IJsbaddippen met Miranda v/d Zalm

Soort bijeenkomst: cirkel, meditatie of workshop

 • Tijd: 10.00, 14.00 of 19.30 uur en afsluiting rond 12.15, 16.15 of 21.45 uur
 • Plaats: Start in de Tuinkamer van de Nieuwlandsedijk 35 in ‘s-Gravenzande
 • Kosten: vanaf  20,- en te betalen na aanmelding (krijg je een mail met extra info over)
 • Aanmelding graag per mail: o.v.v. datum & tijd naar marionvreugdenhil@gmail.com

Vrouwencirkels, Zen aan Zeedagen en kruidenworkshops om zelf te boeken:

Een vrouwencirkel of natuurceremonie, maar ook een VIP Zen aan Zeedag kun je samen met vriendinnen of zussen boeken. Een cirkel past in het seizoen en voor een VIP-dag werk ik samen met yogi en collega's. Je krijgt koffie, kruidenthee, sap, iets lekkers erbij en workshops en/of massages naar keuze. De kosten liggen tussen de 20,-pp  voor een vrouwencirkel tot ca 200,- voor een VIP-dag en is o.m. afhankelijk van de groepsgrootte (2 - 10).