TB Praktijk Marion Vreugdenhil
Natuurgeneeskundige en energetische begeleiding 

 

Vrouwencirkels in Delft

Om de seizoenswisselingen in de natuur, de volle of nieuwe maan samen met vrouwen te beleven en vrouwen te inspireren, organiseer ik diverse malen per jaar vrouwencirkels. Om de binding met en de natuur te verstevigen en plantenkennis te delen, organiseer ik op een aantal woensdagmiddagen Kruid&magieworkshops, waarin zalf, tinctuur, bloesemsiroop, deo, potjes met groente- fermentatie etc. gemaakt wordt.

Vrouwen zijn de hoeders van (moeder)aarde en het is aan ons om bewust vrouwenwerk te doen - groot, klein, in en buiten onszelf - en oplossingen te creëren op het pad naar vrijheid, liefde, eenheid en zorg voor de aarde. Zodat we positief de nieuwe tijd in (kunnen) gaan. Via meditatie, ontmoeting, iets creatiefs, bewustwording en het trekken van een orakelkaart vieren we het leven. Het wordt door vrouwen ervaren als ontspannend, gezellig en een heerlijk moment voor henzelf. Het is verzorgd met vrouwenthee, gezonde lekkernijen en vaak een apart drankje. Ik organiseer dat zelf op speciale momenten in het jaar op mijn volkstuin in Kerkpolder (Delft). Samen met Els Brouwer organiseer ik SistersGatherhings in spiritueel centrum Yoena (Delfstede) op donderdagavonden rond elke nieuwe maan. Naast mijn ervaring als natuurgeneeskundige zet ik kwaliteiten in die ik verkregen heb door sjamanistische inwijdingen, yoga te beoefenen, doordat ik een HSP-er ben en veel lees. Voel je welkom!]

Agenda:

4 en 10 september Kruidencirkel Fermenteren op Vijvertuinen in Delft. 

Om groente vroeger langer te kunnen bewaren, paste men de techniek van het fermenteren toe. Groente is daardoor langer houdbaar en beter verteerbaar. Wil je deze oude en leuke techniek leren? Doe dan mee met de kruidencirkel op 4 of 10 sseptember die ik samen met Kitty Poot organsieer. We starten rond 13.45 uur met kruidenthee en iets lekkers en het duurt tot ca. 16.30 uur. Het kost 20,- incl. 5,- reserveringskosten. Zelf meenemen: weckpot. Opgeven: marionvreugdenhil@gmail.com.


29 augustus: SistersGathering zomerdans en meditatie in Yoena (Delft)

De avond voor de nieuwe maan sluiten we de zomervakantie af met een meditatie, dans, de symboliek van het oogsten en trekken we een orakelkaart. De avond start om 19.30 uur met vrouwenthee en iets lekkers. Er wordt een bijdrage van 15,- gevraagd. Opgeven bij Els Brouwer: info@yoena.nl.

24 september Vrouwencirkel Herfstequinox op Vijertuinen (Delft)

Op de dag dat het Michaelsfeest gevierd wordt, komen we 's avonds bij elkaar om de herfst in te luiden met een meditatie en iets creatiefs. Het thema is: moedig jezelf zijn. Als de herfstwind waait hoe blijf je dan moedig overeind, krachtig jezelf en hoe kan aarstengel Michael je daarbij ondersteunen? De kruidenthee en iets lekkers staan klaar om 19.30 uur en rond 21.30 uur sluiten we de avond af met het trekken van een dierenkaart. Opgeven bij Marion: marionvreugdenhil@gmail.com.

21 september Workshop De wijze vrouw in Yoena

Ben jij een vrouw en wil je contact leggen met je innerlijke wijze vrouw? Kom dan naar de middag-workshop De wijze vrouw in jezelf, die Els van Yoena en Marion van Totaal Balans Praktijk organiseren. 

Ons vrouwenleven is in drie fases onder te verdelen. We doorlopen ze letterlijk na elkaar in de tijd en ze zijn tegelijkertijd innerlijk in onszelf aanwezig: Het jonge meisje (wit=lente). de vruchtbare vrouw (rood=zomer) en de wijze oude vrouw (zwart=herfst/winter). De Godin is in die 3 fases in ons allemaal aanwezig. In welke fase is het het sterkst in jouw aanwezig, waar zie je haar gespiegeld in je leven, neemt zij voldoende de plaats in en wat kan Vrouw Holle, die in sprookjes de wijze vrouw symboliseert, ons over dit thema vertellen? Er is in een veilige ruimte plaats voor meditatie, achtergrondinformatie, yogaoefeningen, een Vrouwe Holle sprookje, dans, creatieve verwerking en het delen van ervaringen. Koffie, kruidenthee, versnaperingen en een goed gevulde veg soep (aan t einde van de workshop) worden geserveerd. Wijze vrouwen (in spe) voel je welkom!

Kosten: € 35,-. Aanmelden bij info@yoena.nl

Plaats: Yoena, Phoenisstraat 66, 2611 Delft                                                                                                                                Datum: 21-9-19  Tijd: 12.45 inloop, start om 13.00 tot en met ca. 17.00 uur. 

Vrouwencirkels om zelf te boeken:

Een eigen vrouwencirkel kun je samen met vriendinnen of collega's boeken voor een middag of avond (ruim 2 uur).  We doen een meditatie en iets creatiefs dat past bij het seizoen en de groep. Je krijgt koffie, kruidenthee, iets lekkers erbij en na afloop een sapje of drankje. De kosten zijn 12,50 a 15,- pp afhankelijk van de groepsgrootte (4-16).            

De cirkels kunnen op diverse locaties plaatsvinden (op mijn Volkstuinencomplex in Delft, bij Yoena, bij een B&B in Midden Delfland of Delft of in de natuur). Vrouwen vinden het ontspannend, bijzonder om die vrouwenenergie te ervaren en kunnen/mogen daardoor helemaal zichzelf zijn. Neem  contact op met mij via het contactformulier of bel mij om te overleggen wat ik voor jou kan betekenen. 

Wie zijn wij van de sistergatherings Delft:

Marion Vreugdenhil is natuurgeneeskundige, HSP-er, geeft kruidenworkshops en vrouwencirkels, doet aan yoga en heeft enkele sjamaaninwijdingen ontvangen. Ze heeft een Totaal Balans Praktijk in Den Hoorn en een moestuin met tuinhuisje op Volkstuinencomplex Vijvertuinen in Kerkpolder (Delft). Samenwerken met vrouwen inspireert, verdiept en versterkt en daarom vindt zij het prettig om met Els in Yoena de SistersGatherings te organiseren.

Els Brouwer is eigenaar van Yoena, geeft o.a. chakra yogalessen, klankschaal meditaties, massages en healingen en co-creëert samen met andere inspirerende workshops, lezingen etc. Het thema vrouwelijkheid speelt al een geruime tijd bij haar en zij voelt zich nu ook super 'blessed' dat zij Marion vorig jaar ontmoette en waarmee de serie avonden van de SistersGatherings is ontstaan. Zie ook: www.yoena.nl