TB Praktijk Marion Vreugdenhil
Natuurgeneeskundige en energetische begeleiding 


Vrouwencirkels  en Kruidencirkels in Delft

Om de seizoenswisselingen in de natuur, de volle of nieuwe maan samen met vrouwen te beleven en vrouwen te inspireren, organiseer ik diverse malen per jaar vrouwencirkels. Om de binding met de natuur te verstevigen en plantenkennis te delen, organiseer ik op een aantal woensdagmiddagen Kruidencirkels, waarin o.m. zalf, tinctuur, bloesemsiroop, 'eet'potjes met kruiden, groente of fruit gemaakt worden. De kruidencirkels zijn in kleine groepjes.

Vrouwen zijn de hoeders van (moeder)aarde en het is aan ons om bewust vrouwenwerk te doen - groot, klein, in en buiten onszelf - en oplossingen te creëren op het pad naar vrijheid, liefde, eenheid en zorg voor de aarde. Zodat we positief de nieuwe tijd in (kunnen) gaan. Via meditatie, ontmoeting, iets creatiefs, bewustwording en het trekken van een orakelkaart vieren we het leven. Het wordt door vrouwen ervaren als ontspannend, gezellig en een heerlijk moment voor henzelf. Het is verzorgd met vrouwenthee, gezonde lekkernijen en vaak een apart drankje. Ik organiseer dat zelf op speciale momenten in het jaar op mijn volkstuin in Kerkpolder (Delft). Samen met Els Brouwer organiseer ik SistersGatherhings in spiritueel centrum Yoena (Delfstede) op donderdagavonden rond elke nieuwe maan. Naast mijn ervaring als natuurgeneeskundige zet ik kwaliteiten in die ik verkregen heb door sjamanistische inwijdingen, yoga te beoefenen, doordat ik een HSP-er ben en veel lees. Voel je welkom!]

Agenda:

9 oktober Kruidencirkel Lavendel oogmasker maken op Vijvertuinen

De geurende, blauwpaarse lavendel is in veel tuinen een geliefde plant en staat bekend vanwege zijn ontspannende werking. De Provence - bekend om zijn lavendelvelden - inspireerde mij deze zomer tot deze workshop. Deze woensdagmiddag naaien we een oogmasker en vullen die met lavendel en rijstkorrels. De heerlijke geur helpt je om te ontspannen, de rijst geeft een weldadige zwaarte en de stof gaat het licht tegen. Het oogmasker kan gebruikt worden om te mediteren, in te slapen of bij de yoga. 

Wil je ook een oogmasker maken, doe dan mee met de workshop op 9 oktober. De koffie en kruidenthee staan klaar om 13.45 uur, we starten om 14.00 uur en het duurt tot 16.00 a 16.30 uur. De groepsgrootte is 3 tot 6 vrouwen. De workshop kost 18,- en dat is incl. materialen, versnaperingen en 5,- reserveringskosten. Opgeven: marionvreugdenhil@gmail.com.

24 september Vrouwencirkel Herfstequinox op Vijvertuinen 

Op de dag dat het Michaelsfeest gevierd wordt, is er op Vijvertuinen een vrouwencirkel. We komen 's avonds bij elkaar om de herfst in te luiden met een meditatie en iets creatiefs. Het thema is: moedig jezelf zijn. Als de herfstwind waait hoe blijf je dan moedig overeind, krachtig jezelf en hoe kan aartsengel Michael je daarbij ondersteunen? We maken een symbolisch zwaard van hout. De kruidenthee en iets lekkers staan klaar om 19.30 uur en rond 21.30 uur sluiten we de avond af met het trekken van een dierenkaart en een herfstachtig dranke. Opgeven bij Marion: marionvreugdenhil@gmail.com.

27 september SistersGathering Oogsten in Yoena

We staan deze avond stil rond het thema oogsten. Met meditatie, een olieritueel, het maken van een oogstmandala of dans en het trekken van een orakelkaart gaan we in op de vragen: Wat je het afgelopen jaar gedaan en wat je hebt (al) kunnen oogsten: Wat verdient nog enige aandacht, wat mag je nu echt gaan integreren in je leven en waar mag je echt trots op zijn?                                Kosten: € 15,-. Aanmelden bij Els: info@yoena.nl

Plaats: Yoena, Phoenisstraat 66, 2611 Delft                                                                                                                                      Tijd: 19.15 inloop, start om 19.30 tot en met ca. 22.00 uur. 

Vrouwencirkels om zelf te boeken:

Een eigen vrouwencirkel kun je samen met vriendinnen of collega's boeken voor een middag of avond (ruim 2 uur).  We doen een meditatie en iets creatiefs dat past bij het seizoen en de groep. Je krijgt koffie, kruidenthee, iets lekkers erbij en na afloop een sapje of drankje. De kosten zijn 12,50 a 15,- pp afhankelijk van de groepsgrootte (4-16).            

De cirkels kunnen op diverse locaties plaatsvinden (op mijn Volkstuinencomplex in Delft, bij Yoena, bij een B&B in Midden Delfland of Delft of in de natuur). Vrouwen vinden het ontspannend, bijzonder om die vrouwenenergie te ervaren en kunnen/mogen daardoor helemaal zichzelf zijn. Neem  contact op met mij via het contactformulier of bel mij om te overleggen wat ik voor jou kan betekenen. 

Wie zijn wij van de sistergatherings Delft:

Marion Vreugdenhil is natuurgeneeskundige, HSP-er, geeft kruidenworkshops en vrouwencirkels, doet aan yoga en heeft enkele sjamaaninwijdingen ontvangen. Ze heeft een Totaal Balans Praktijk in Den Hoorn en een moestuin met tuinhuisje op Volkstuinencomplex Vijvertuinen in Kerkpolder (Delft). Samenwerken met vrouwen inspireert, verdiept en versterkt en daarom vindt zij het prettig om met Els in Yoena de SistersGatherings te organiseren.

Els Brouwer is eigenaar van Yoena, geeft o.a. chakra yogalessen, klankschaal meditaties, massages en healingen en co-creëert samen met andere inspirerende workshops, lezingen etc. Het thema vrouwelijkheid speelt al een geruime tijd bij haar en zij voelt zich nu ook super 'blessed' dat zij Marion vorig jaar ontmoette en waarmee de serie avonden van de SistersGatherings is ontstaan. Zie ook: www.yoena.nl